2017 generale repetitie, 2018 showtime! – hoe doede da en alle tips

2017 generale repetitie, 2018 showtime!

Hoe doede da?

Waarom was 2017 een goed jaar? Wat gebeurde er anders, wat deed ik anders?

2017 was voor mij ongetwijfeld het beste jaar sinds heel lange tijd. Los van enkele straffe hoogtepunten die ik bereikte, zat het hem in mijn alledaagse geluk. Maar hoe kan dat nu? Had God iets beslist in de richting van: ‘die toffe brunette verdient dees jaar om vooruit te gaan in ne gouden Ferrari met 6 wielen in plaats van in een winkelkarreke da vooruit wordt getrokken door 3 naaktslakken.

Wel …

Niemand had iets beslist. Niemand had besloten of ik ‘geluk’ of ‘pech’ zou hebben. Er was maar één iemand die ervoor zorgde dat 2017 niet alleen werd ingekleurd, maar ook getekend zou worden en dat was (tromgeroffel, want dit antwoord wordt onvoorspelbaar): SAVANNAH.

Ik had besloten om 2017 recht in de ogen te kijken en te zeggen: “maateke, deze keer doen we het zoals ik het wil!”. Ik besloot om na te denken over wat ik wou en hoe ik het zou bereiken. En alles wat anderen als pech zouden omschrijven, bekeek ik als hindernissen onderweg naar de finish. En ik ben ervan overtuigd dat het nu net dat is, dat ervoor zorgde dat 2017 naar 2016 keek en zei: “beat that, you little fool”.

En hier is dan ook mijn grote tip naar jullie allemaal (en waarschijnlijk ook de grootste die er ooit zal komen): JUST DO IT. (en nu maar hopen dat één of andere rijke manager bij Nike dit leest en mij wil sponseren!)
Gewoon gaan met die banaan! Het leven is écht te kort en je bent morgen ook écht ouder dan vandaag.  En als ik 1 ding heb geleerd dan is het dat kansen NIET komen, je creëert ze zelf! En ik hoor jullie al denken: “allemaal makkelijker gezegd dan gedaan”. BULLSHIT – van proberen zal je leren. Wie niet waagt, wie niet wint, … en talloze andere motivatiespreuken die hier van toepassing zijn en je gewoon kan vinden op Google. (zoek op het einde naar de verborgen link en klik erop)

Ziezow. Nu ik jullie alle ingredienten heb gegeven om 2018 door het plafond te knallen, wil ik jullie mijn praktische voorbeelden geven.

Mijn top 3 (+ nog wat extra tips)

Hierbij mijn top 3 aan hoogtepunten en hoe ik het voor elkaar kreeg:

  • Op het allerhoogste niveau mijn schaatscarrière hebben afgesloten

Ik wou in stijl afsluiten en ik werkte enorm had om mijn motivatie op peil te houden. Het was een lange weg naar de top, maar dankzij mijn warm team hield ik het vol. Ik had al die jaren hard genoeg gewerkt om op mijn allerlaatste wedstrijden onze hoogste scores ooit te halen en er nu vooral van te genieten. Ondanks we gekwalificeerd waren voor het WK (dit zou mijn 3de deelname aan het WK worden) en zeer onterecht een rechtzaak verloren waardoor we niet gingen, lieten we het niet aan onze hartjes komen en beseften we dat onze enige concurrent onszelf was.  Neem dit mee in alles: de enige persoon die je moet verslaan is jezelf. Probeer continu het beste uit jezelf te halen, op de lange termijn zal die groei de anderen absoluut inhalen. Remember: winners focus on winning, losers focus on winners!

  • The love of my life

Over losers gesproken: wat een losers had ik hiervoor aan ‘mijn zijde’. In 2017 was de do: mezelf en de don’t do: boys (op alle manieren). Op 1 januari ging dit al mis, tot zover mijn goed voornemen (die blijven toch niet duren, dus beter meteen vanaf het begin verbreken dan een langzame en moeilijke struggle om toch uiteindelijk terug ongezond te eten, geld nutteloos uit te geven en een aangename onenightstand te hebben). Maar alle vunzige en romantische details vind je (nog niet op klikken, eerst deze verder uitlezen)hier.

De focus op mezelf was net datgene dat Jeremy aantrok en vooral de ‘wa aant doen, wanneer hebde noggis tijd, wilde mij ni want dan moete het gewoon zegge- type meisjes’ zorgde voor een minimum aan concurrentie. Chica’s nog 1 tip: WIJ ZIJN GEEN CIRCUSAPEN, hard to get is een (niet)wetenschappelijk bewezen principe dat écht werkt! Blijf jezelf en werk aan jezelf, you are your number one priority. Je kan niet met 2 zijn als je nog niet geleerd hebt alleen te kunnen zijn.

  • Fun on the big screen

Acteren, schrijven, acteren en schrijven! Het zijn mijn 4 passies. Afgelopen jaar nam ik ook op dat vlak enkele moedige beslissingen. Ik moet toegeven dat dankzij mijn beste vriendin Anna Boriskina (wat hebben we beiden toch artiesten namen, it’s mend to be!), ik dit niet beter had gekund. We pushten elkaar om het onderste uit ons kanneke te halen. We schreven ons in voor de Buurtpolitie, Spitsbroers, de Zoo of Life en sleepte de rolletjes vlot binnen. Zelf speelde ik ook nog een Halloweenrol in Bobbejaanland. Ook onze blogs werden succesvol.

Geen seconden dachten we: misschien is dit te hoog gegrepen. Tuurlijk was het allemaal te hoog gegrepen, no doubt, maar daar trokken we ons het allerminst van aan. Wij waren Anna en Savannah, bereid om kansen te grijpen waar anderen spontaan van in hun broek kakten. We gingen naar de audities en lieten ons niet wegblazen door de: ‘Ik doe al sinds mijn anderhalf musicalschool en speel sinds mijn 3 gitaar me mijn tenen-types’.

Tip: No problem with aiming high and miss, but what with aiming low and hit? Aim high en ga voor de hit!
Ps: jullie komen toch ook naar ons kijken in de Zoo of Life? Anna werd een vaste waarde in het figurantenteam en ik in het dansensemble. Spandoeken mag!

Last but not least

Ze zeggen wel eens: think out the box en get out your comfortzone. In 2017 heb ik dat absoluut gedaan en wat 2018 betreft: What the f*ck is een comfortzone en where is a box?

2017 u was de generale repetitie, 2018 u bent Showtime!

(de verborgen link)

Liefs

Savannah for president

Een gedachte over “2017 generale repetitie, 2018 showtime! – hoe doede da en alle tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s